Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN De Kievit

Bijgewerkt 31 augustus 2023


Heeft u vragen over deze voorwaarden, neem dan contact met ons op. Wij staan open voor vragen én aanvullingen.


1. ALGEMEEN


Welkom op de Kievit. Heeft u de bevestigde reservering bij het gastenverblijf ‘de Kievit’? Dan worden deze Algemene Voorwaarden van kracht.


1. De hoofdgast moet 18 jaar of ouder zijn en een vaste woon - of verblijfplaats hebben. De hoofdgast moet een geldig identiteitsbewijs laten zien.

2. De hoofdgast is verantwoordelijk voor zijn of haar medegasten,

3. Het gastenverblijf is geschikt voor twee personen.

4. Ons gastenverblijf is niet geschikt voor kinderen en mensen in een rolstoel.

5. Huisdieren zijn niet toegestaan vanwege hygiëne.

6. Het is niet toegestaan te roken in het gastenverblijf. Buiten op het terras mag dat wel, zorg daarbij wel dat de resten van uw rookwaar netjes opgeruimd worden.

7. De Kievit ligt in een rustige omgeving naast een natuurgebied. Wij verzoeken u daarom tussen 22.00 en 7.00 uur geen geluidsoverlast te veroorzaken.

8. Onze website en social media kanalen zijn met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen verschillen zijn in de teksten en foto’s en de actuele situatie bij de Kievit. U kunt geen rechten ontlenen aan de teksten en foto’s zoals ze staan op onze website en social media.

9. U kunt de auto op het eigen terrein via een eigen inrit van de Kievit parkeren. Parkeren geschiedt geheel op eigen risico.

10. De inrit naar het gastenverblijf wordt afgesloten met een poort. Wij verzoeken u deze poort iedere keer weer te sluiten na gebruik.

o Van april tot oktober maken ook bezoekers van het Rustpunt gebruik van de inrit. Tijdens de openingsuren van het Rustpunt blijft de poort open. Wij openen en sluiten de poort gedurende deze maanden zelf.

11. Bezoek tijdens uw verblijf op de Kievit is welkom. Het bezoek mag niet blijven overnachten. Het bezoek kan de auto niet op het terrein van de Kievit parkeren.

12. Bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, kunnen wij met onmiddellijke ingang de toegang tot de Kievit ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.


2. AANKOMST EN VERTREK


1. Aankomst op de Kievit kan tussen 15.00 en 19.00 uur. Wij waarderen het als u ons een verwachtte aankomsttijd doorgeeft. Redt u het niet om tussen 15.00 en 19.00 uur aan te komen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

2. U moet het gastenverblijf op de laatste dag om uiterlijk 11.00 uur verlaten.

3. Een later vertrek is in overleg mogelijk als het gastenverblijf beschikbaar is. Bij een later vertrek moet u vóór 13.00 uur uitchecken, tegen een extra betaling van €20.


3. PRIJZEN


1. De prijzen op onze website en andere websites zijn inclusief beddengoed, handdoeken, keukendoeken en een basisvoorraad koffie en thee. De prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief toeristenbelasting.

2. De toeristenbelasting is in 2023 € 1,86 per persoon per nacht. In het reserveringssysteem wordt de toeristenbelasting meteen verrekend. De toeristenbelasting kan wijzigen.

3. De geldende prijzen houden we zo goed mogelijk bij op onze en andere websites. In geval van prijswijzigingen nemen wij vóór definitieve boeking contact met u op zodat u niet voor verrassingen komt te staan.4. RESERVERING EN BETALING


1. U kunt het gastenverblijf mits beschikbaar via onze website of andere websites reserveren en direct betalen.

2. De reservering is definitief na de betaling. Hiervan krijgt u een bevestiging per e-mail.


5. ANNULERING


1. Bij annulering van de reservering gelden de volgende voorwaarden:

o Bij annulering 2 weken of eerder voor de aankomstdatum betaalt u geen annuleringskosten.

o Bij annulering van 14 dagen tot 6 dagen voor de aankomstdatum; u betaalt 50% van de totale verblijfskosten.

o Bij annulering van 5 dagen of minder voor de aankomstdatum of bij niet op komen dagen; u betaalt 100% van de totale verblijfskosten.

2. Alleen na oordeel van de Kievit (bijvoorbeeld in geval van calamiteiten) kan van de annuleringsvoorwaarden worden afgeweken.

3. Om in aanmerking te komen voor eventuele restitutie, moet de annulering direct per e-mail of telefonisch aan ons worden doorgegeven.

4. Na overleg zal het afgesproken bedrag binnen twee weken worden overgemaakt.

5. Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

6. De Kievit kan de reserveringsovereenkomst alleen opzeggen in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop.

7. In één van deze gevallen zal de Kievit u zo spoedig mogelijk een alternatief aanbieden.

8. Als er geen alternatief mogelijk is of u accepteert het aangeboden alternatief niet, dan zal terugstorting van het volledige bedrag plaatsvinden. Eventuele andere kosten ten gevolge van de opzegging zullen niet door de Kievit worden vergoed.

9. Wij raden aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.


6. AANSPRAKELIJKHEID


1. Wij zijn niet aansprakelijk voor:

o Storingen in en om het gastenverblijf zoals uitval van stroom, wifi, watervoorzieningen en technische installaties.

o Schade, verlies of diefstal van uw eigendommen. Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gasten.

o Ongelukken of persoonlijke letsel tijdens een verblijf in ons gastenverblijf veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik.

2. Gaat er iets kapot of raakt er iets kwijt? Dat kan gebeuren. We verwachten wel dat u dit direct bij ons meldt. Afhankelijk van de schade worden eventuele kosten in rekening gebracht.

3. Verliest u de sleutel van het gastenverblijf? Dan worden alle hieruit voortvloeiende kosten bij u in rekening worden gebracht.

4. De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gast het tegendeel kan bewijzen.


7. RUSTPUNT DE KIEVIT


1. Van april tot oktober is het Rustpunt van de Kievit geopend.

2. Bezoekers van het Rustpunt en de gasten van het gastenverblijf gebruiken dezelfde inrit.

3. Vanwege de veiligheid van u en van de bezoekers van het Rustpunt, verzoeken wij u altijd heel goed uit te kijken bij het vertrekken en aankomen met auto of fiets.

4. Tijdens de openingstijden van het Rustpunt blijft de toegangspoort geopend. Wij openen en sluiten de poort zelf gedurende de maanden dat het Rustpunt open is.


8. KLACHTEN


Uiteraard doen wij ons uiterste best om u een onbezorgd verblijf te bieden. Mocht er ondanks onze goede zorgen toch een klacht zijn, dan horen wij dat graag ter plekke zodat wij dit direct kunnen oplossen.